Hvordan nærer du dig?

Hvordan nærer du dig?

Forleden var jeg på stranden med min søn for at samle sten – vi betragtede dem, talte om formerne og farverne og kastede dem i vandet. De fineste sten tog vi med hjem og placerede i sættekassen.

Mens vi sad der på stranden, alene og uforstyrret, blev jeg ramt af utallige lykkeskud lige i hjertet! Jeg havde ”glemt” min telefon hjemme, og jeg havde hverken mulighed for at dokumentere øjeblikket med et billede eller besvare opkald eller sms´er.

Nærværet, roen, dybden og den tilstedeværende nerve gav os et ægte hjerteminde, som vi kalder det herhjemme. Et hjerteminde er et minde, der bliver gemt i hjertet, og som kun er tilgængeligt for de mennesker, der har delt en fin oplevelse sammen.

Det nærer mig at skabe hjerteminder, og derfor er det en indre motivation at samle på fine øjeblikke med et nærværende omdrejningspunkt.

Hvem og hvad nærer dig?

Under hvilke omstændigheder og med hvilke mennesker oplever du at blive tanket op med energi og vokse som menneske?

Først og fremmest er det afgørende at få skabt en bevidsthed om, hvem og hvad der giver dig energi og livskraft.

Du kan starte med at udforme en liste med oplevelser og mennesker, der nærer dig og dræner dig. Det kan være en længere proces, hvor du løbende nedfælder punkter, når du mærker efter og gør dig erfaringer. På den måde skabes en indsigt, der kan hjælpe dig med at bevare fokus på de punkter, der nærer dig. Hensigten er at rydde ud i de punkter, der dræner dig og skrue op for de punkter, der nærer dig. Når næringspunkterne nedfældes kan der skabes en åbning, hvor du hæver dig op over det liv og den hverdag, du befinder dig i.

Det kan være et omfattende arbejde at hæve sit liv til et mere nærende niveau, men jo mere du træner, des mere fintfølende bliver du – og jo mere vil du være i stand til at navigere med din intuition og med dit hjerte. Og jeg lover dig, at det er arbejdet værd.

Jeg møder så mange smukke mennesker, der er ydrestyret og har mistet en stor del af sig selv. De er primært styret af, hvad andre gør, siger, tænker og føler – og ikke af deres egen vejviser.

Jeg har mødt mennesker, der indretter sit hjem efter andres anvisninger – uden at mærke efter, om de føler sig hjemme; mennesker der klæder deres børn i det tøj, moden dikterer – uden at mærke efter, om børnene føler sig tilpasse, eller om det tilsvarer deres smag; mennesker der vælger den menu på menukortet, der kan tage sig bedst ud på et billede til de sociale medier – uden at mærke efter, om det er den menu, de har mest lyst til at spise; mennesker der farer rundt til alle de arrangementer, der byder sig, fordi de ikke vil gå glip af noget – uden at mærke efter, om det er det, de har brug for.

Pointen er, at du, hvis du ikke mærker efter, hurtigt kan ende i et selvforstærkende rum, der er styret af ydre omstændigheder og som ikke nødvendigvis nærer dig. Det betyder måske, at du skal lære at sige nej til flere ting, at du skal lære at flytte dig fra selskaber, der ikke nærer dig, fra mennesker, der ikke kan glæde sig på dine vegne, fra negativitet og fra drama. Du skal flytte dig, hvis det dræner dig og hæmmer din menneskelige vækst.

Transformeringen sker ikke fra den ene dag til den anden. Jeg tror ikke på quick-fixes, men jeg tror på genveje, der letter processen, og her kan næringspunkterne være med til at skabe en bevidsthed, der er fundamentet for forandring. Du kan lære at mærke efter, at være tro mod dig selv og hæve dit liv til et højere niveau. På den måde genererer du et indre overskud, der kan få positiv indflydelse på alle andre aspekter i livet.

I vores sommerferie har vi besluttet at gå glip af så meget som muligt – simpelthen fordi roen nærer os som familie og vander det omdrejningspunkt, der pumper os med hjerteminder og lykkeskud.

Skab DIT liv fra DIT hjerte og modtag DINE lykkeskud.

 

Med håb om en sommer med hjerteminder og lykkeskud,

Kærligst Kirstine